Welcome! If this is your first visit, you will need to register to participate.

DO NOT use symbols in usernames. Doing so will result in an inability to sign in & post!

If you cannot sign in or post, please visit our vBulletin Talk section for answers to vBulletin related FAQs.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

TD-30 . . . not getting cymbal swells at all

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TD-30 . . . not getting cymbal swells at all

    Could have sworn when I first started playing the td-30 I was doing swells just fine. It's not doing them at all now. I'm using the default sounds, no addons. Cymbals are CY-12 and CY-5.
    Are there trigger settings I may have tweaked to inadvertently eliminate cymbal swells?
    Last edited by bud7h4; 11-09-13, 02:53 PM.
    TD-30 module, PDP A2E (22, 16, 14, 12, 10), Quartz triggers,
    VH11 hi-hat, PD125 (snare), Roland cymbals, Peavey KB4 monitor, Audio-Technica ATH-M50
    Axis A21 Sabres, Axis A Longboards

  • #2
    I would check your trigger settings once again and make sure there isn't anything wacky about them. Then I would check what instrument you have the cymbal set to. The Bank A cymbals swell a lot better than the Bank B (and so on) cymbals.
    I think my work is done here.

    Comment


    • #3
      Ah, that's it then. Not only was I not using bank A cymbals, I was using 10" splash trying to get that "paper thin" crash sound. That's why no swells. All is good now, cheers!!
      TD-30 module, PDP A2E (22, 16, 14, 12, 10), Quartz triggers,
      VH11 hi-hat, PD125 (snare), Roland cymbals, Peavey KB4 monitor, Audio-Technica ATH-M50
      Axis A21 Sabres, Axis A Longboards

      Comment

      Working...
      X