Welcome! If this is your first visit, you will need to register to participate.

DO NOT use symbols in usernames. Doing so will result in an inability to sign in & post!

If you cannot sign in or post, please visit our Forum Talk section for answers to frequently asked questions.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland TD-11 module -- "USB device not recognized" on Windows 8

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Roland TD-11 module -- "USB device not recognized" on Windows 8

    Hello guys,

    I've been trying to install the TD-11 Driver for Windows 8/8.1 on my laptop, but unfortunately I could not finish installing -- Windows could not recognize the TD-11 sound module.
    It says "USB device not recognized" every time I connect TD-11 to my laptop. I have followed all the steps installing the driver but i could not get through this step
    The USB cable i bought is USB 2.0, Port A and Port B on the other end
    I plugged it in my laptop in the USB 2.0 port.

    I need help

    Thanks in advance

  • #2
    I had a similar thing happen to me. I had to reinstall the USB driver. My laptop had two USB 2's and two USB 3's. It only saw the USB 2's. After reinstalling, they all worked.

    Regarding the TD-11 driver, there is a separate Win8 driver.

    Win8 Driver --
    http://www.roland.com/support/articl...1K&id=62483051

    Good luck,
    SKK
    Last edited by EssKayKay; 04-20-14, 05:35 PM.

    Comment


    • #3
      Originally posted by EssKayKay View Post
      I had a similar thing happen to me. I had to reinstall the USB driver. My laptop had two USB 2's and two USB 3's. It only saw the USB 2's. After reinstalling, they all worked.

      Regarding the TD-11 driver, there is a separate Win8 driver.

      Win8 Driver --
      http://www.roland.com/support/articl...1K&id=62483051

      Good luck,
      SKK
      I tried your tip but to now avail could it be that its a windows 8.1 bug? or could my sound module be faulty?

      Comment


      • #4
        I can't speak for the module, but I running it on Win8.1.

        Comment

        Working...
        X